Particulier nieuws

do 29 sep 2022

Zowel variabele als vaste hypotheekrente weer omhoog

Zowel variabele als vaste hypotheekrente weer omhoog
Nadat de hypotheekrentes in augustus iets omlaag gingen, stijgt ze sinds het einde van die maand weer gestaag. Daarmee komt de gemiddelde hypotheekrente inmiddels bijna uit ...

Nadat de hypotheekrentes in augustus iets omlaag gingen, stijgt ze sinds het einde van die maand weer gestaag. Daarmee komt de gemiddelde hypotheekrente inmiddels bijna uit op het niveau van juli 2022.

wo 28 sep 2022

Zorgpremie 2023 bijna € 10 per maand duurder

Zorgpremie 2023 bijna € 10 per maand duurder
Traditioneel heeft DSW kort na Prinsjesdag als eerste zorgverzekeraar bekend gemaakt hoe hoog de premie van de basisverzekering in 2023 zal zijn. Die gaat met € 9,75 ... Traditioneel heeft DSW kort na Prinsjesdag als eerste zorgverzekeraar bekend gemaakt hoe hoog de premie van de basisverzekering in 2023 zal zijn. Die gaat met € 9,75 omhoog en bedraagt volgend jaar € 137,50 per verzekerde per maand.
di 27 sep 2022

Veel misverstanden over verzekeren smartphone

Veel misverstanden over verzekeren smartphone
Er blijven veel misverstanden bestaan over het verzekeren van mobiele telefoons. Zo denken vier op de tien Nederlanders onterecht dat dit alleen kan via een speciale telefoonv ... Er blijven veel misverstanden bestaan over het verzekeren van mobiele telefoons. Zo denken vier op de tien Nederlanders onterecht dat dit alleen kan via een speciale telefoonverzekering.
ma 26 sep 2022

'Ouderwetse' Open Huizendag op 1 oktober

'Ouderwetse' Open Huizendag op 1 oktober
De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) organiseert op zaterdag 1 oktober een ‘ouderwetse’ Open Huizendag. Potentiële huizenkopers kunnen tussen 11.00 u ... De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) organiseert op zaterdag 1 oktober een ‘ouderwetse’ Open Huizendag. Potentiële huizenkopers kunnen tussen 11.00 uur en 15.00 uur geheel vrijblijvend en zonder afspraak huizen bezichtigen van verkopers die meedoen aan het evenement.
wo 21 sep 2022

Prinsjesdag 2022: uitdagingen en € 17 miljard voor koopkrachtherstel

Prinsjesdag 2022: uitdagingen en € 17 miljard voor koopkrachtherstel
Prinsjesdag had dit jaar extra feestelijk moeten zijn. Voor het eerst sinds de pandemie nam koning Willem-Alexander de koets en was er een rijtoer door Den Haag. Maar in de Tr ... Prinsjesdag had dit jaar extra feestelijk moeten zijn. Voor het eerst sinds de pandemie nam koning Willem-Alexander de koets en was er een rijtoer door Den Haag. Maar in de Troonrede, die hij dit jaar uitsprak in de Koninklijke Schouwburg, stond hij uitgebreid stil bij de uitdagingen waar we als land voor staan.
wo 21 sep 2022

Miljoenennota - In teken van koopkracht

Miljoenennota - In teken van koopkracht
De zorgen over de sterk dalende koopkracht zijn terug te zien in de Miljoenennota van 2023. Zoals de traditie wil, heeft de minister van Financiën deze in de middag van P ... De zorgen over de sterk dalende koopkracht zijn terug te zien in de Miljoenennota van 2023. Zoals de traditie wil, heeft de minister van Financiën deze in de middag van Prinsjesdag aan de Tweede Kamer gepresenteerd.
wo 21 sep 2022

Miljoenennota - Op valreep gedeeltelijk prijsplafond energie

Miljoenennota - Op valreep gedeeltelijk prijsplafond energie
Er komt toch een prijsplafond voor energie. Dat is na lang overleg vlak voor Prinsjesdag besloten. Minister Rob Jetten van Klimaat en Energie heeft de plannen hierover in de n ... Er komt toch een prijsplafond voor energie. Dat is na lang overleg vlak voor Prinsjesdag besloten. Minister Rob Jetten van Klimaat en Energie heeft de plannen hierover in de namiddag van Prinsjesdag in een persbericht toegelicht.
wo 21 sep 2022

Miljoenennota - Zorgpremie in 2023 flink hoger

Miljoenennota - Zorgpremie in 2023 flink hoger
De zorgpremie stijgt in 2023 naar verwachting veel sterker dan in de afgelopen jaren. Om mensen met een lager inkomen enigszins te compenseren, gaat ook de zorgtoeslag omhoog. ... De zorgpremie stijgt in 2023 naar verwachting veel sterker dan in de afgelopen jaren. Om mensen met een lager inkomen enigszins te compenseren, gaat ook de zorgtoeslag omhoog.
vr 9 sep 2022

WOZ-waarde in 2022 flink omhoog

WOZ-waarde in 2022 flink omhoog
De WOZ-waarde van huizen is dit jaar een flink stuk hoger dan in 2021. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedraagt de stijging over de br ... De WOZ-waarde van huizen is dit jaar een flink stuk hoger dan in 2021. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedraagt de stijging over de brede linie 8,6%. Daarmee is de gemiddelde WOZ-waarde van een Nederlandse woning omhoog gegaan naar € 315.000.
do 1 sep 2022

Kabinet trekt ruim € 15 miljard uit om koopkracht te redden

Kabinet trekt ruim € 15 miljard uit om koopkracht te redden
Na een marathonoverleg heeft het kabinet besloten om volgend jaar flink de portemonnee te trekken. Op die manier hoopt Den Haag de pijn van de hoge prijzen iets te verlichten. ... Na een marathonoverleg heeft het kabinet besloten om volgend jaar flink de portemonnee te trekken. Op die manier hoopt Den Haag de pijn van de hoge prijzen iets te verlichten. Die pijn is vooral ontstaan door de dure energie en de torenhoge inflatie.
wo 24 aug 2022

Effect hoge hypotheekrente pas op termijn goed zichtbaar

Effect hoge hypotheekrente pas op termijn goed zichtbaar
De veel hogere hypotheekrente heeft nog geen gelijklopend effect op de woningprijs of het aantal huizen dat in de afgelopen maanden is verkocht. Dat schrijft het Kadaster in h ... De veel hogere hypotheekrente heeft nog geen gelijklopend effect op de woningprijs of het aantal huizen dat in de afgelopen maanden is verkocht. Dat schrijft het Kadaster in het meest recente kwartaalbericht. De verwachting is dat dit wellicht in het lopende kwartaal wel zichtbaar wordt.
do 18 aug 2022

Mobiele telefoon verzekeren of niet?

Mobiele telefoon verzekeren of niet?
Als u een nieuwe smartphone koopt, is de kans groot dat de verkoper u vraagt of u deze ook wilt verzekeren. Dat kan slim zijn, mobiele telefoons zijn immers best prijzig. Toch ... Als u een nieuwe smartphone koopt, is de kans groot dat de verkoper u vraagt of u deze ook wilt verzekeren. Dat kan slim zijn, mobiele telefoons zijn immers best prijzig. Toch is het verstandig om niet direct op zo’n aanbod in te gaan, maar eerst de opties die u heeft met elkaar te vergelijken.
wo 17 aug 2022

Fietsverzekering: hier moet u op letten

Fietsverzekering: hier moet u op letten
Bijna 1 miljoen Nederlanders hebben vorig jaar een nieuwe fiets gekocht. Daarmee zijn er in Nederland naar schatting aanzienlijk meer fietsen dan mensen: zo’n 23 miljoen ... Bijna 1 miljoen Nederlanders hebben vorig jaar een nieuwe fiets gekocht. Daarmee zijn er in Nederland naar schatting aanzienlijk meer fietsen dan mensen: zo’n 23 miljoen. Gemiddeld betaalden consumenten € 1.627 voor een fiets, wat bijna € 130 meer is dan in het jaar ervoor.
ma 8 aug 2022

Ondanks afkoeling blijven er zorgen over de woningmarkt

Ondanks afkoeling blijven er zorgen over de woningmarkt
Hoewel de markt voor bestaande woningen afkoelt, blijft de toekomst van de totale woningmarkt zorgelijk. Dat komt vooral door terugloop van het aantal nieuwbouwwoningen. Daarv ... Hoewel de markt voor bestaande woningen afkoelt, blijft de toekomst van de totale woningmarkt zorgelijk. Dat komt vooral door terugloop van het aantal nieuwbouwwoningen. Daarvoor waarschuwt de Monitor Koopwoningmarkt.
vr 5 aug 2022

Aantal gestolen auto’s voor het eerst in jaren weer toegenomen

Aantal gestolen auto’s voor het eerst in jaren weer toegenomen
Tegen de trend in is het aantal gestolen auto’s dit jaar gestegen. In het eerste half jaar van 2022 waren er 2.900 meldingen van diefstal. Vorig jaar waren dat er in dez ... Tegen de trend in is het aantal gestolen auto’s dit jaar gestegen. In het eerste half jaar van 2022 waren er 2.900 meldingen van diefstal. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode minder dan 2.600.
do 28 jul 2022

Salderingsregeling zonnepanelen blijft langer 100%

Salderingsregeling zonnepanelen blijft langer 100%
Goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen en iedereen die ze binnenkort gaat plaatsen. De afbouw van de salderingsregeling is namelijk uitgesteld. Dat betekent dat het rende ... Goed nieuws voor eigenaren van zonnepanelen en iedereen die ze binnenkort gaat plaatsen. De afbouw van de salderingsregeling is namelijk uitgesteld. Dat betekent dat het rendement op uw zonnepanelen een stuk hoger is.
di 19 jul 2022

Nieuw plan om rekeningrijden in 2030 in te voeren

Nieuw plan om rekeningrijden in 2030 in te voeren
Eens in de zoveel tijd buigt de Tweede Kamer zich over plannen om de huidige motorrijtuigenbelasting (MRB) te vervangen door rekeningrijden. In het verleden verdwenen de plann ... Eens in de zoveel tijd buigt de Tweede Kamer zich over plannen om de huidige motorrijtuigenbelasting (MRB) te vervangen door rekeningrijden. In het verleden verdwenen de plannen altijd weer in de la. Maar nu lijkt het kabinet toch een serieuze poging te willen doen om het in te voeren.
ma 18 jul 2022

Hypotheekrente meeverhuizen weer meer in zwang

Hypotheekrente meeverhuizen weer meer in zwang
Nu de hypotheekrente in korte tijd flink is gestegen, willen huiseigenaren die een andere woning kopen hun huidige hypotheek weer vaker meeverhuizen. Dat kan interessant zijn, ... Nu de hypotheekrente in korte tijd flink is gestegen, willen huiseigenaren die een andere woning kopen hun huidige hypotheek weer vaker meeverhuizen. Dat kan interessant zijn, maar is niet per se de beste keuze.
ma 11 jul 2022

Gemiddelde woningprijs stijgt weer, wel meer huizen te koop

Gemiddelde woningprijs stijgt weer, wel meer huizen te koop
De prijs van koopwoningen gaat nog steeds omhoog. In het afgelopen jaar met ruim 10%, aldus makelaarsvereniging NVM. Toch is dat aanzienlijk minder dan in een jaar geleden, to ... De prijs van koopwoningen gaat nog steeds omhoog. In het afgelopen jaar met ruim 10%, aldus makelaarsvereniging NVM. Toch is dat aanzienlijk minder dan in een jaar geleden, toen woningen gemiddeld ruim 15% duurder werden.
ma 11 jul 2022

Ook rente op leningen stijgt snel

Ook rente op leningen stijgt snel
In het kielzog van de hypotheekrentes stijgen ook de rentes op leningen snel. Zeker de afgelopen weken lijken ze een inhaalslag te maken. Daardoor betalen consumenten inmiddel ... In het kielzog van de hypotheekrentes stijgen ook de rentes op leningen snel. Zeker de afgelopen weken lijken ze een inhaalslag te maken. Daardoor betalen consumenten inmiddels tot wel 10% meer rente dan begin juni.
wo 29 jun 2022

Nederlanders sluiten veel meer reisverzekeringen af

Nederlanders sluiten veel meer reisverzekeringen af
Het aantal nieuwe reisverzekeringen dat Nederlanders afsluiten, is dit jaar met maar liefst tweederde gestegen. Ongeveer de helft van de verzekeringsnemers kiest ervoor om ook ... Het aantal nieuwe reisverzekeringen dat Nederlanders afsluiten, is dit jaar met maar liefst tweederde gestegen. Ongeveer de helft van de verzekeringsnemers kiest ervoor om ook een annuleringsverzekering af te sluiten.
di 28 jun 2022

Grote pensioenfondsen verhogen de uitkeringen, ook AOW stijgt

Grote pensioenfondsen verhogen de uitkeringen, ook AOW stijgt
Goed nieuws voor mensen die een pensioen ontvangen van ABP, PME of PFZW. Deze drie grote pensioenfondsen hebben namelijk aangekondigd de uitkeringen te verhogen. ABP en PME do ... Goed nieuws voor mensen die een pensioen ontvangen van ABP, PME of PFZW. Deze drie grote pensioenfondsen hebben namelijk aangekondigd de uitkeringen te verhogen. ABP en PME doen dat per 1 juli, PFZW per 1 oktober.
ma 27 jun 2022

Opstalverzekeringen flink duurder door kosten bouw en transport

Opstalverzekeringen flink duurder door kosten bouw en transport
De premie van opstalverzekeringen is sinds 2019 flink gestegen. Gemiddeld gaat het om een prijstoename van 17% met een uitschieter naar 21% voor huizen die in Zuid-Holland sta ... De premie van opstalverzekeringen is sinds 2019 flink gestegen. Gemiddeld gaat het om een prijstoename van 17% met een uitschieter naar 21% voor huizen die in Zuid-Holland staan.
wo 22 jun 2022

Hypotheekverstrekkers verhogen massaal de hypotheekrente

Hypotheekverstrekkers verhogen massaal de hypotheekrente
Nadat de Europese Centrale Bank (ECB) heeft aangekondigd de rente in juli en september te verhogen, hebben vrijwel alle Nederlandse hypotheekverstrekkers direct hun hypotheekr ... Nadat de Europese Centrale Bank (ECB) heeft aangekondigd de rente in juli en september te verhogen, hebben vrijwel alle Nederlandse hypotheekverstrekkers direct hun hypotheekrentes aangepast. Daardoor is die in sommige gevallen wel drie keer zo hoog als in het najaar van 2021.
ma 13 jun 2022

Reisverzekering afsluiten, hier moet u op letten

Reisverzekering afsluiten, hier moet u op letten
De meeste coronabeperkingen zijn geschrapt en de zomervakantie komt in zicht. Daarmee is de vakantievoorpret voor veel Nederlanders begonnen: vier op de vijf landgenoten hebbe ... De meeste coronabeperkingen zijn geschrapt en de zomervakantie komt in zicht. Daarmee is de vakantievoorpret voor veel Nederlanders begonnen: vier op de vijf landgenoten hebben namelijk vakantieplannen.
do 9 jun 2022

Belastingvrije schenking eigen woning verdwijnt

Belastingvrije schenking eigen woning verdwijnt
Wie nog een belastingvrije schenking van ruim € 100.000 wil doen, moet opschieten. De zogenoemde jubelton wordt volgend jaar namelijk verlaagd en verdwijnt het jaar ... Wie nog een belastingvrije schenking van ruim € 100.000 wil doen, moet opschieten. De zogenoemde jubelton wordt volgend jaar namelijk verlaagd en verdwijnt het jaar daarop helemaal.
di 31 mei 2022

Hypotheekrente en huizenprijzen stijgen iets minder hard

Hypotheekrente en huizenprijzen stijgen iets minder hard
De hypotheekrente stijgt nog steeds, maar iets minder hard dan in de afgelopen maanden. Ten opzichte van vorig jaar is de rente echter wel – ruim – verdubbeld. ... De hypotheekrente stijgt nog steeds, maar iets minder hard dan in de afgelopen maanden. Ten opzichte van vorig jaar is de rente echter wel – ruim – verdubbeld.
ma 30 mei 2022

Elektrische auto verzekeren, wat kost dat?

Elektrische auto verzekeren, wat kost dat?
Er rijden steeds meer elektrische auto’s en hybrides met een stekker in Nederland. Begin vorig jaar waren het er ruim 273.000, inmiddels gaat dat richting de 400.000. Al ... Er rijden steeds meer elektrische auto’s en hybrides met een stekker in Nederland. Begin vorig jaar waren het er ruim 273.000, inmiddels gaat dat richting de 400.000. Als u er zelf één heeft, dan wilt u uw bolide natuurlijk goed verzekeren. Maar wat kost dat eigenlijk?
ma 23 mei 2022

Collectiviteitskorting basiszorgverzekering definitief van de baan

Collectiviteitskorting basiszorgverzekering definitief van de baan
Zorgverzekeraars mogen vanaf volgend jaar geen korting meer geven op collectieve basiszorgverzekeringen. Nadat de Tweede Kamer zich hierover al eerder had uitgesproken, heeft ... Zorgverzekeraars mogen vanaf volgend jaar geen korting meer geven op collectieve basiszorgverzekeringen. Nadat de Tweede Kamer zich hierover al eerder had uitgesproken, heeft de Eerste Kamer de wetswijziging nu als hamerstuk aangenomen.
ma 9 mei 2022

Verduurzaming via hypotheek populair vanwege hoge energieprijzen

Verduurzaming via hypotheek populair vanwege hoge energieprijzen
Huiseigenaren met een NHG-hypotheek maken steeds vaker gebruik van de mogelijkheid om via hun hypotheek ook geld te lenen voor het verduurzamen van hun huis. In het eerste kwa ... Huiseigenaren met een NHG-hypotheek maken steeds vaker gebruik van de mogelijkheid om via hun hypotheek ook geld te lenen voor het verduurzamen van hun huis. In het eerste kwartaal van 2022 financierde bijna 30% van hen verduurzaming mee in de hypotheek.
ma 9 mei 2022

Kleine autoschade claimen of niet?

Kleine autoschade claimen of niet?
Autobezitters die een allrisk-autoverzekering hebben afgesloten, kunnen in principe alle schades aan hun eigen auto bij hun verzekeraar claimen. Ook als die schade uw eigen sc ... Autobezitters die een allrisk-autoverzekering hebben afgesloten, kunnen in principe alle schades aan hun eigen auto bij hun verzekeraar claimen. Ook als die schade uw eigen schuld is. Maar is dat wel altijd verstandig?
vr 6 mei 2022

Bezwaarmakers box 3 krijgen deze zomer rechtsherstel

Bezwaarmakers box 3 krijgen deze zomer rechtsherstel
Mensen die bezwaar hebben gemaakt tegen de box 3-belasting die ze hebben betaald, krijgen voor 4 augustus 2022 automatisch rechtsherstel. Met name mensen met spaargeld krijgen ... Mensen die bezwaar hebben gemaakt tegen de box 3-belasting die ze hebben betaald, krijgen voor 4 augustus 2022 automatisch rechtsherstel. Met name mensen met spaargeld krijgen geld terug.
wo 4 mei 2022

Nederlanders sparen minder, lenen wordt duurder

Nederlanders sparen minder, lenen wordt duurder
Nederlanders geven meer geld uit en sparen minder dan ruim een jaar geleden. De belangrijkste oorzaak hiervan zijn de prijsstijgingen van onder andere energie. ... Nederlanders geven meer geld uit en sparen minder dan ruim een jaar geleden. De belangrijkste oorzaak hiervan zijn de prijsstijgingen van onder andere energie.
wo 4 mei 2022

Huizenprijs voor het eerst iets omlaag, meer huizen in de verkoop

Huizenprijs voor het eerst iets omlaag, meer huizen in de verkoop
Voor het eerst in jaren lijkt de woningmarkt iets af te koelen. In het eerste kwartaal van 2022 is de gemiddelde prijs van een koophuis iets gedaald. Ook stonden er meer huize ... Voor het eerst in jaren lijkt de woningmarkt iets af te koelen. In het eerste kwartaal van 2022 is de gemiddelde prijs van een koophuis iets gedaald. Ook stonden er meer huizen te koop en zijn er juist minder verkocht.
di 3 mei 2022

Minder kilometers = lagere premie autoverzekering

Minder kilometers = lagere premie autoverzekering
Door de hoge brandstofprijzen is autorijden duurder dan ooit. Maar besparen is lastig. Tenzij u minder kilometers rijdt dan voorheen. In dat geval kunt u uw autoverzekering aa ... Door de hoge brandstofprijzen is autorijden duurder dan ooit. Maar besparen is lastig. Tenzij u minder kilometers rijdt dan voorheen. In dat geval kunt u uw autoverzekering aanpassen, waardoor u minder premie betaalt.
do 28 apr 2022

Reisverzekering: controleer de annuleringsvoorwaarden goed!

Reisverzekering: controleer de annuleringsvoorwaarden goed!
De voorwaarden van annuleringsdekkingen van reisverzekeringen kunnen flink van elkaar verschillen. In de praktijk betekent dit dat u de kleine lettertjes goed moet lezen om de ... De voorwaarden van annuleringsdekkingen van reisverzekeringen kunnen flink van elkaar verschillen. In de praktijk betekent dit dat u de kleine lettertjes goed moet lezen om de verzekering te vinden die het beste bij u past.
ma 11 apr 2022

Zorgen over toenemend gebruik mobiele telefoon in het verkeer

Zorgen over toenemend gebruik mobiele telefoon in het verkeer
Zeven van de tien bestuurders kijken tijdens deelname aan het verkeer wel eens op hun mobiele telefoon. Dat zijn er aanzienlijk meer dan enkele jaren geleden. ... Zeven van de tien bestuurders kijken tijdens deelname aan het verkeer wel eens op hun mobiele telefoon. Dat zijn er aanzienlijk meer dan enkele jaren geleden.
ma 11 apr 2022

Nederlanders kiezen vaker voor kleinschalige uitvaart

Nederlanders kiezen vaker voor kleinschalige uitvaart
De uitvaartwensen van Nederlanders zijn veranderd door de pandemie. Vanwege de coronabeperkingen van de afgelopen jaren en de aangepaste regels zijn uitvaarten intiemer en hyb ... De uitvaartwensen van Nederlanders zijn veranderd door de pandemie. Vanwege de coronabeperkingen van de afgelopen jaren en de aangepaste regels zijn uitvaarten intiemer en hybride geworden.
vr 8 apr 2022

Private lease telt voortaan voor 100% mee als lening

Private lease telt voortaan voor 100% mee als lening
Wie privé een auto wil leasen, moet er rekening mee houden dat de regels op 1 april van dit jaar zijn veranderd. Sinds die datum wordt namelijk het volledige bedrag van ... Wie privé een auto wil leasen, moet er rekening mee houden dat de regels op 1 april van dit jaar zijn veranderd. Sinds die datum wordt namelijk het volledige bedrag van de leaseovereenkomst geregistreerd door het BKR. En dat heeft gevolgen voor uw leencapaciteit.
do 7 apr 2022

Dekking autoverzekering verlagen of toch niet?

Dekking autoverzekering verlagen of toch niet?
Lang niet elke autobezitter heeft zijn vierwieler optimaal verzekerd. Dat geldt zeker als uw auto al wat ouder is. Het kan dan interessant zijn om de dekking ervan te verlagen ... Lang niet elke autobezitter heeft zijn vierwieler optimaal verzekerd. Dat geldt zeker als uw auto al wat ouder is. Het kan dan interessant zijn om de dekking ervan te verlagen. Toch is dit niet altijd de beste keuze.
wo 6 apr 2022

Open Huizen Dag gemist? Wij helpen u ook op andere dagen!

Open Huizen Dag gemist? Wij helpen u ook op andere dagen!
Voor het eerst in jaren heeft makelaarsvereniging NVM weer een Open Huizen Dag georganiseerd. De opzet was anders dan anders: de makelaar kwam dit jaar bij u thuis. Heeft u he ... Voor het eerst in jaren heeft makelaarsvereniging NVM weer een Open Huizen Dag georganiseerd. De opzet was anders dan anders: de makelaar kwam dit jaar bij u thuis. Heeft u het gemist? Geen punt, wij staan elke dag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te adviseren!
do 31 mrt 2022

Aantal inbraken fors omhoog na versoepeling coronaregels

Aantal inbraken fors omhoog na versoepeling coronaregels
Het aantal inbraken is na het versoepelen van de coronaregels fors gestegen. In de weken nadat Nederland van het slot is gegaan, steeg het aantal inbraken met maar liefst twee ... Het aantal inbraken is na het versoepelen van de coronaregels fors gestegen. In de weken nadat Nederland van het slot is gegaan, steeg het aantal inbraken met maar liefst tweederde.
wo 30 mrt 2022

Hypotheekrente blijft stijgen

Hypotheekrente blijft stijgen
De hypotheekrente blijft stijgen. Afhankelijk van de looptijd van de hypotheek is het verschil met vijf maanden geleden inmiddels opgelopen tot meer dan 1%. ... De hypotheekrente blijft stijgen. Afhankelijk van de looptijd van de hypotheek is het verschil met vijf maanden geleden inmiddels opgelopen tot meer dan 1%.
di 8 mrt 2022

Leenrentes gaan omhoog, maar besparen kan nog steeds

Leenrentes gaan omhoog, maar besparen kan nog steeds
Met het stijgen van de rente op de kapitaalmarkt gaat ook de rente op persoonlijke leningen en doorlopende kredieten omhoog. Toch kunnen veel consumenten hun lopende lening no ... Met het stijgen van de rente op de kapitaalmarkt gaat ook de rente op persoonlijke leningen en doorlopende kredieten omhoog. Toch kunnen veel consumenten hun lopende lening nog altijd gunstig oversluiten, waardoor ze minder hoeven te betalen.
wo 2 mrt 2022

Het is weer tijd voor uw belastingaangifte

Het is weer tijd voor uw belastingaangifte
Het is weer zover: sinds 1 maart kunt u uw aangifte inkomstenbelasting over 2021 invullen en versturen. Uw aangifte moet voor 1 mei bij de Belastingdienst zijn. ... Het is weer zover: sinds 1 maart kunt u uw aangifte inkomstenbelasting over 2021 invullen en versturen. Uw aangifte moet voor 1 mei bij de Belastingdienst zijn.
di 1 mrt 2022

Aantal gestolen e-bikes blijft stijgen

Aantal gestolen e-bikes blijft stijgen
Maar liefst 40.000 mensen hebben in de afgelopen twee jaar aangifte gedaan van diefstal van hun e-bike. De Stichting Aanpak Fiets en E-bikediefstal (S ... Maar liefst 40.000 mensen hebben in de afgelopen twee jaar aangifte gedaan van diefstal van hun e-bike. De Stichting Aanpak Fiets en E-bikediefstal (SAFE) trekt daarom opnieuw aan de bel en roept de politie op meer prioriteit te geven aan fietsendiefstal.
ma 28 feb 2022

Blijft de hypotheekrente stijgen?

Blijft de hypotheekrente stijgen?
Het zal u niet zijn ontgaan. In de afgelopen twee maanden is de hypotheekrente met 0,5% gestegen. Maar betekent dit dat we echt aan het einde zijn van de steeds dalende rentep ... Het zal u niet zijn ontgaan. In de afgelopen twee maanden is de hypotheekrente met 0,5% gestegen. Maar betekent dit dat we echt aan het einde zijn van de steeds dalende rentepercentages?
ma 21 feb 2022

Drielingstorm veroorzaakt recordbedrag aan schade

Drielingstorm veroorzaakt recordbedrag aan schade
De drie stormen die in de afgelopen dagen over Nederland raasden, hebben enorme schade aangericht. Daken vlogen van huizen en talloze bomen werden ontworteld. Hoewel verzekera ... De drie stormen die in de afgelopen dagen over Nederland raasden, hebben enorme schade aangericht. Daken vlogen van huizen en talloze bomen werden ontworteld. Hoewel verzekeraars nog geen exact bedrag kunnen noemen, is wel duidelijk dat alle records uit het verleden worden gebroken.
di 15 feb 2022

Rookmelders vanaf 1 juli in alle huizen verplicht

Rookmelders vanaf 1 juli in alle huizen verplicht
Rookmelders mogen vanaf komende zomer in geen enkel Nederlands huis meer ontbreken. Voor nieuwbouw geldt deze regel al sinds 2003, onder de vorige regering is het Bouwbesluit ... Rookmelders mogen vanaf komende zomer in geen enkel Nederlands huis meer ontbreken. Voor nieuwbouw geldt deze regel al sinds 2003, onder de vorige regering is het Bouwbesluit nog strenger geworden. Daardoor moet er vanaf 1 juli 2022 in alle woningen op elke verdieping tenminste één rookmelder hangen.
do 10 feb 2022

Proef van start met hypotheek voor duurhuurders

Proef van start met hypotheek voor duurhuurders
Nationale Hypotheek Garantie (NHG), Vereniging Eigen Huis (VEH) en vier banken starten een proef met hypotheken voor zogenoemde duurhuurders. Dit zijn huishoudens die te weini ... Nationale Hypotheek Garantie (NHG), Vereniging Eigen Huis (VEH) en vier banken starten een proef met hypotheken voor zogenoemde duurhuurders. Dit zijn huishoudens die te weinig verdienen om een hypotheek te kunnen krijgen, maar teveel om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen.Middelstestraat 98A
6004 BM Weert

Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top