Particulier nieuws

do 1 jun 2023

Caravanverzekering: de ene is de andere niet

Caravanverzekering: de ene is de andere niet
Heeft u een caravan of bent u van plan er binnenkort één te kopen? Dan wilt u uw vakantiehuis op wielen natuurlijk ook goed verzekeren. Maar de ene caravanverzek ... Heeft u een caravan of bent u van plan er binnenkort één te kopen? Dan wilt u uw vakantiehuis op wielen natuurlijk ook goed verzekeren. Maar de ene caravanverzekering is de andere niet...
do 25 mei 2023

Wat doet u dit jaar met uw vakantiegeld?

Wat doet u dit jaar met uw vakantiegeld?
Veel Nederlanders krijgen eind mei vakantiegeld op hun bankrekening gestort. Maar lang niet iedereen kiest ervoor om het uit te geven aan een reisje. Weet u al waaraan u het d ... Veel Nederlanders krijgen eind mei vakantiegeld op hun bankrekening gestort. Maar lang niet iedereen kiest ervoor om het uit te geven aan een reisje. Weet u al waaraan u het dit jaar gaat besteden?
ma 8 mei 2023

Omslag op huizenmarkt is een feit

Omslag op huizenmarkt is een feit
Er is in korte tijd veel verandert op de markt voor koopwoningen. In het meest recente kwartaalbericht heeft makelaarsvereniging NVM de belangrijkste ontwikkelingen van de afg ... Er is in korte tijd veel verandert op de markt voor koopwoningen. In het meest recente kwartaalbericht heeft makelaarsvereniging NVM de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen maanden op een rij gezet.
wo 3 mei 2023

Prijsdaling koophuizen valt vooralsnog mee

Prijsdaling koophuizen valt vooralsnog mee
Bestaande koopwoningen waren in het eerste kwartaal van 2023 gemiddeld 0,7% goedkoper dan in dezelfde periode in 2022. Ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar daa ... Bestaande koopwoningen waren in het eerste kwartaal van 2023 gemiddeld 0,7% goedkoper dan in dezelfde periode in 2022. Ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar daalden de prijzen met gemiddeld 1,6%.
di 2 mei 2023

Auto delen? Dit zijn de aandachtspunten!

Auto delen? Dit zijn de aandachtspunten!
Een auto is een dure aanschaf. Geen wonder dat steeds meer mensen overwegen om een auto te delen. Geldt dat ook voor u? Dan zijn er wel enkele aandachtspunten waar het uw auto ... Een auto is een dure aanschaf. Geen wonder dat steeds meer mensen overwegen om een auto te delen. Geldt dat ook voor u? Dan zijn er wel enkele aandachtspunten waar het uw autoverzekering betreft.
wo 26 apr 2023

Nu ook directe schadeafhandeling voor campers en motoren

Nu ook directe schadeafhandeling voor campers en motoren
Directe schadeafhandeling geldt vanaf dit jaar niet alleen voor personenauto's, maar ook voor campers en motoren. Daardoor kunnen eigenaren van kampeerauto's en motorfietsen b ... Directe schadeafhandeling geldt vanaf dit jaar niet alleen voor personenauto's, maar ook voor campers en motoren. Daardoor kunnen eigenaren van kampeerauto's en motorfietsen bij schade door andermans schuld hun voertuig sneller laten herstellen.
do 6 apr 2023

Verzekering voor grote overstromingen in 2025

Verzekering voor grote overstromingen in 2025
Verzekeraars maken zich steeds grotere zorgen over schade die ontstaat door de klimaatverandering. Om schade door grote overstromingen af te dekken, willen ze vanaf 2025 een s ... Verzekeraars maken zich steeds grotere zorgen over schade die ontstaat door de klimaatverandering. Om schade door grote overstromingen af te dekken, willen ze vanaf 2025 een speciale verzekering aanbieden.
wo 5 apr 2023

Autoverzekering elektrische auto vaak duurder door accu's

Autoverzekering elektrische auto vaak duurder door accu's
Elektrische auto's zijn goed voor het milieu. En als u zelf elektriciteit opwekt, dalen ook de kosten die u moet maken voor brandstof. Maar de premie van de autoverzekering vo ... Elektrische auto's zijn goed voor het milieu. En als u zelf elektriciteit opwekt, dalen ook de kosten die u moet maken voor brandstof. Maar de premie van de autoverzekering voor uw elektrische bolide kan juist tegenvallen.
di 4 apr 2023

Online gegevens gestolen, wat kunt u doen?

Online gegevens gestolen, wat kunt u doen?
De gegevens van misschien wel meer dan twee miljoen Nederlanders zijn eind maart buitgemaakt bij een enorm datalek. Het gaat om klanten van onder andere de NS, Vodafone, Ziggo ... De gegevens van misschien wel meer dan twee miljoen Nederlanders zijn eind maart buitgemaakt bij een enorm datalek. Het gaat om klanten van onder andere de NS, Vodafone, Ziggo en deelnemers aan pensioenfonds PME.
ma 3 apr 2023

Rente persoonlijke lening op zelfde peil als tien jaar geleden

Rente persoonlijke lening op zelfde peil als tien jaar geleden
De gemiddelde rente op persoonlijke leningen is in korte tijd flink gestegen. Veel aanbieders zitten inmiddels dicht bij het wettelijke maximum van 12%. Tot en met vorig jaar ... De gemiddelde rente op persoonlijke leningen is in korte tijd flink gestegen. Veel aanbieders zitten inmiddels dicht bij het wettelijke maximum van 12%. Tot en met vorig jaar was dat nog 10%, maar daarin is sinds 1 januari 2023 verandering gekomen.
vr 31 mrt 2023

Leeftijdsdiscriminatie oudere verzekeringnemers, mag dat?

Leeftijdsdiscriminatie oudere verzekeringnemers, mag dat?
Volgens onderzoek van consumentenprogramma Radar worden oudere consumenten regelmatig gediscrimineerd als ze een financieel product willen afsluiten of al een polis of contrac ... Volgens onderzoek van consumentenprogramma Radar worden oudere consumenten regelmatig gediscrimineerd als ze een financieel product willen afsluiten of al een polis of contract hebben. Het gaat onder andere om (auto)verzekeringen, maar ook leningen en creditcards worden genoemd.
do 30 mrt 2023

Angst voor bankencrisis zorgt voor verlaging hypotheekrentes

Angst voor bankencrisis zorgt voor verlaging hypotheekrentes
Tegen de trend in is de hypotheekrente in de afgelopen weken iets gedaald. Het is een reactie op de problemen bij enkele internationale banken. Toch is het opmerkelijk dat de ... Tegen de trend in is de hypotheekrente in de afgelopen weken iets gedaald. Het is een reactie op de problemen bij enkele internationale banken. Toch is het opmerkelijk dat de daling al zo snel inzet.
ma 27 mrt 2023

CBS: Huizen voor het eerst goedkoper dan jaar eerder

CBS: Huizen voor het eerst goedkoper dan jaar eerder
De gemiddelde prijs van een koopwoning was in februari 2023 voor het eerst in negen jaar lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. Daarmee is de daling van de huizenprijs n ... De gemiddelde prijs van een koopwoning was in februari 2023 voor het eerst in negen jaar lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. Daarmee is de daling van de huizenprijs nu echt een feit.
ma 13 mrt 2023

Verzekeringen op elkaar afstemmen loont meer dan ooit

Verzekeringen op elkaar afstemmen loont meer dan ooit
De inflatie blijft hoog en dat werkt op veel manieren door. Ook als het om de kosten van uw verzekeringen gaat. Naar verwachting zullen de premies van veel schadeverzekeringen ... De inflatie blijft hoog en dat werkt op veel manieren door. Ook als het om de kosten van uw verzekeringen gaat. Naar verwachting zullen de premies van veel schadeverzekeringen in de komende tijd stijgen.
do 9 mrt 2023

Hypotheekrente blijft oplopen

Hypotheekrente blijft oplopen
Bijna alle geldverstrekkers hebben begin maart de hypotheekrente verder verhoogd. Het is voor de derde week op rij dat dit gebeurde. Experts verwachten dat het einde van de ve ... Bijna alle geldverstrekkers hebben begin maart de hypotheekrente verder verhoogd. Het is voor de derde week op rij dat dit gebeurde. Experts verwachten dat het einde van de verhogingen nog niet in zicht is.
vr 3 mrt 2023

Belastingaangifte doen kan geld opleveren

Belastingaangifte doen kan geld opleveren
Het is weer tijd voor de aangifte inkomstenbelasting. Hoe gek het ook mag klinken, sommige mensen konden haast niet wachten en dienden hun biljet direct op 1 maart in. Dat war ... Het is weer tijd voor de aangifte inkomstenbelasting. Hoe gek het ook mag klinken, sommige mensen konden haast niet wachten en dienden hun biljet direct op 1 maart in. Dat waren er zoveel, dat het inlog-systeem van DigiD het niet aankon.
ma 27 feb 2023

Huizenprijs in januari onverwachts omhoog

Huizenprijs in januari onverwachts omhoog
Tegen alle verwachtingen in zijn bestaande koopwoningen in de eerste maand van dit jaar weer duurder geworden. Het is voor het eerst sinds juli 2022 dat er sprake is van een d ... Tegen alle verwachtingen in zijn bestaande koopwoningen in de eerste maand van dit jaar weer duurder geworden. Het is voor het eerst sinds juli 2022 dat er sprake is van een dergelijke ontwikkeling op de woningmarkt.
di 21 feb 2023

Rijbewijsverzekering een stap dichterbij

Rijbewijsverzekering een stap dichterbij
In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een rijbewijsverzekering te introduceren. Bij d ... In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een rijbewijsverzekering te introduceren. Bij die verzekering is de bestuurder van een voertuig aansprakelijk voor de schade die hij aanricht, niet de eigenaar.
ma 13 feb 2023

Gemeentelijke belastingen omhoog, ook WOZ stijgt

Gemeentelijke belastingen omhoog, ook WOZ stijgt
Gemeenten verwachten in 2023 ruim € 12 miljard te ontvangen uit heffingen. Dat is 6,1% meer dan vorig jaar. De stijging is daarmee groter dan in de afgelopen twee jaar. O ... Gemeenten verwachten in 2023 ruim € 12 miljard te ontvangen uit heffingen. Dat is 6,1% meer dan vorig jaar. De stijging is daarmee groter dan in de afgelopen twee jaar. Ongelukkig, omdat die kostenstijging voor huishoudens bovenop de inflatie komt.
ma 6 feb 2023

Verbouwen als alternatief voor levensloopbestendige woning

Verbouwen als alternatief voor levensloopbestendige woning
Ouderen hebben een achterstand als het gaat om hun positie op de markt van nieuwbouwwoningen. Die conclusie trekt makelaarsvereniging NVM op basis van onderzoek van dochterbed ... Ouderen hebben een achterstand als het gaat om hun positie op de markt van nieuwbouwwoningen. Die conclusie trekt makelaarsvereniging NVM op basis van onderzoek van dochterbedrijf Brainbay.
do 2 feb 2023

Huizenprijs ook op jaarbasis lager

Huizenprijs ook op jaarbasis lager
De prijs van koopwoningen blijft dalen. Volgens makelaarsvereniging NVM is er nu ook op jaarbasis sprake van waardevermindering. Eerder was dat al het geval op maand- en kwart ... De prijs van koopwoningen blijft dalen. Volgens makelaarsvereniging NVM is er nu ook op jaarbasis sprake van waardevermindering. Eerder was dat al het geval op maand- en kwartaalbasis.
di 31 jan 2023

Snorfiets naar bromfiets? Denk aan uw keuring en verzekering!

Snorfiets naar bromfiets? Denk aan uw keuring en verzekering!
Ook voor bestuurders en passagiers van snorfietsen geldt sinds 1 januari 2023 een helmplicht. Veel van hen besluiten daarom hun snorfiets om te bouwen naar een bromfiets of om ... Ook voor bestuurders en passagiers van snorfietsen geldt sinds 1 januari 2023 een helmplicht. Veel van hen besluiten daarom hun snorfiets om te bouwen naar een bromfiets of om dit te laten doen door een specialist. Maar let op, dat heeft gevolgen voor uw kenteken én voor de verzekering!
ma 30 jan 2023

Nieuwe pensioenwet biedt meer ruimte voor lijfrente

Nieuwe pensioenwet biedt meer ruimte voor lijfrente
Met de nieuwe pensioenwet, die waarschijnlijk per 1 juli 2023 ingaat, veranderen ook de fiscale regels voor lijfrentes en andere pensioenspaarproducten. Als u geen of weinig p ... Met de nieuwe pensioenwet, die waarschijnlijk per 1 juli 2023 ingaat, veranderen ook de fiscale regels voor lijfrentes en andere pensioenspaarproducten. Als u geen of weinig pensioen opbouwt of heeft opgebouwd, kan dat gunstige gevolgen hebben voor uw jaarruimte.
di 24 jan 2023

Aantal auto-inbraken in 2022 weer toegenomen

Aantal auto-inbraken in 2022 weer toegenomen
Het aantal auto-inbraken is vorig jaar flink gestegen. Die trend was al te zien in cijfers die de politie vorig voorjaar bekend maakte en heeft dus doorgezet. Uit berekeningen ... Het aantal auto-inbraken is vorig jaar flink gestegen. Die trend was al te zien in cijfers die de politie vorig voorjaar bekend maakte en heeft dus doorgezet. Uit berekeningen blijkt dat het om een stijging van ongeveer 12% gaat ten opzichte van 2021.
do 19 jan 2023

Maximale leenrente 2% omhoog

Maximale leenrente 2% omhoog
De rente die banken en andere kredietverstrekkers over een lening mogen vragen, is op 1 januari 2023 omhoog gegaan. Tot die tijd bedroeg deze 10%, sinds het begin van dit jaar ... De rente die banken en andere kredietverstrekkers over een lening mogen vragen, is op 1 januari 2023 omhoog gegaan. Tot die tijd bedroeg deze 10%, sinds het begin van dit jaar is dit gestegen naar 12%.
di 17 jan 2023

Andere zorgverzekering kiezen? U heeft nog tot 1 februari

Andere zorgverzekering kiezen? U heeft nog tot 1 februari
Maar liefst 1,4 miljoen Nederlanders hebben eind vorig jaar hun lopende zorgverzekering opgezegd. Dat is het hoogste aantal in zes jaar tijd. ... Maar liefst 1,4 miljoen Nederlanders hebben eind vorig jaar hun lopende zorgverzekering opgezegd. Dat is het hoogste aantal in zes jaar tijd.
ma 9 jan 2023

Zeker € 10 miljoen oudejaarsschade aan particulier bezit

Zeker € 10 miljoen oudejaarsschade aan particulier bezit
De schade die tijdens de jaarwisseling is ontstaan aan eigendommen van particulieren, bedraagt waarschijnlijk rond de € 10 miljoen. Dat is ruim 10% meer dan een jaar gele ... De schade die tijdens de jaarwisseling is ontstaan aan eigendommen van particulieren, bedraagt waarschijnlijk rond de € 10 miljoen. Dat is ruim 10% meer dan een jaar geleden toen er een vuurwerkverbod gold en er aangescherpte coronaregels waren.
di 3 jan 2023

Aantal hypotheekaanvragen daalt, bestaande hypotheken vaker verhoogd

Aantal hypotheekaanvragen daalt, bestaande hypotheken vaker verhoogd
In december 2022 zijn er iets meer dan 27.000 hypotheken aangevraagd. Dat is 40% minder dan in dezelfde maand het jaar ervoor. In november 2022 waren er zelfs 50% minder hypot ... In december 2022 zijn er iets meer dan 27.000 hypotheken aangevraagd. Dat is 40% minder dan in dezelfde maand het jaar ervoor. In november 2022 waren er zelfs 50% minder hypotheekaanvragen dan een jaar eerder.
ma 2 jan 2023

Voorspelling 2023: huizenprijzen gaan dalen, maar hoeveel?

Voorspelling 2023: huizenprijzen gaan dalen, maar hoeveel?
Het jaar 2022 was op veel vlakken een bewogen jaar. Ook waar het de woningmarkt betreft. Er kwam een einde aan de extreem lage hypotheekrentes en mede daardoor stabiliseerden ... Het jaar 2022 was op veel vlakken een bewogen jaar. Ook waar het de woningmarkt betreft. Er kwam een einde aan de extreem lage hypotheekrentes en mede daardoor stabiliseerden de huizenprijzen. Maar wat brengt 2023?
do 22 dec 2022

Autoverzekering ook in 2023 weer duurder

Autoverzekering ook in 2023 weer duurder
Meer ongelukken, hogere schadebedragen en stijgende kosten. Die ingrediënten maken dat de premies van autoverzekeringen al een tijdje in de lift zitten en volgend jaar wa ... Meer ongelukken, hogere schadebedragen en stijgende kosten. Die ingrediënten maken dat de premies van autoverzekeringen al een tijdje in de lift zitten en volgend jaar waarschijnlijk verder stijgen.
wo 21 dec 2022

Meer brandgevaar door alternatieve manieren van verwarmen

Meer brandgevaar door alternatieve manieren van verwarmen
De meeste mensen die hun huis op alternatieve manieren willen verwarmen, moeten extra alert zijn. De kans dat er meer brandgevaarlijke situaties ontstaan, is namelijk groot. ... De meeste mensen die hun huis op alternatieve manieren willen verwarmen, moeten extra alert zijn. De kans dat er meer brandgevaarlijke situaties ontstaan, is namelijk groot.
di 13 dec 2022

Zorgverzekering 2023: minder aanvullende pakketten en hoger eigen risico

Zorgverzekering 2023: minder aanvullende pakketten en hoger eigen risico
Veel mensen willen volgend jaar op de premie van hun zorgverzekering besparen. Dat doen ze door voor een hoger eigen risico te kiezen of door zich minder goed te verzekeren vo ... Veel mensen willen volgend jaar op de premie van hun zorgverzekering besparen. Dat doen ze door voor een hoger eigen risico te kiezen of door zich minder goed te verzekeren voor aanvullende zorg.
do 1 dec 2022

Geld lenen in 2023 flink duurder

Geld lenen in 2023 flink duurder
Geld lenen wordt een stuk duurder. Naar verwachting zo’n 2% in de eerste helft van 2023 en dan nog eens 2% in de tweede helft van het jaar. ... Geld lenen wordt een stuk duurder. Naar verwachting zo’n 2% in de eerste helft van 2023 en dan nog eens 2% in de tweede helft van het jaar.
wo 30 nov 2022

Variabele hypotheekrente weer veel populairder

Variabele hypotheekrente weer veel populairder
Waar het een jaar geleden nog gebruikelijk was om de hypotheekrente tien of twintig jaar vast te zetten, kiezen nu steeds meer huizenkopers voor een variabele rente. De reden ... Waar het een jaar geleden nog gebruikelijk was om de hypotheekrente tien of twintig jaar vast te zetten, kiezen nu steeds meer huizenkopers voor een variabele rente. De reden hiervoor laat zich makkelijk raden: de hypotheekrente is inmiddels drie keer over de kop gegaan.
di 29 nov 2022

AOW en pensioen in 2023 flink omhoog

AOW en pensioen in 2023 flink omhoog
Goed nieuws voor mensen die met pensioen zijn. Niet alleen stijgen de AOW-uitkeringen veel meer dan anders, ook de meeste pensioenen gaan flink omhoog. En dat is goed nieuws i ... Goed nieuws voor mensen die met pensioen zijn. Niet alleen stijgen de AOW-uitkeringen veel meer dan anders, ook de meeste pensioenen gaan flink omhoog. En dat is goed nieuws in deze dure tijden.
ma 28 nov 2022

Autoverzekeringen weer duurder

Autoverzekeringen weer duurder
Autoverzekeringen waren in de eerste helft van dit jaar gemiddeld iets goedkoper, maar aan die trend is nu een eind gekomen. De premies stijgen weer als gevolg van de inflatie ... Autoverzekeringen waren in de eerste helft van dit jaar gemiddeld iets goedkoper, maar aan die trend is nu een eind gekomen. De premies stijgen weer als gevolg van de inflatie en het toegenomen aantal ongelukken. En omdat auto’s steeds geavanceerder worden, pakt een reparatie vaak duurder uit. Ook dat heeft invloed op de premie.
do 24 nov 2022

Donkere Dagen Offensief moet aantal woninginbraken verlagen

Donkere Dagen Offensief moet aantal woninginbraken verlagen
Vooral tijdens donkere herfst- en winteravonden slaan inbrekers hun slag. Zeker rond de feestdagen, als de bewoners bij vrienden of familie op bezoek zijn of genieten van een ... Vooral tijdens donkere herfst- en winteravonden slaan inbrekers hun slag. Zeker rond de feestdagen, als de bewoners bij vrienden of familie op bezoek zijn of genieten van een vakantie. Om het risico op inbraak zo klein mogelijk te maken, heeft Donkere Dagen Offensief een aantal goede tips voor u.
di 22 nov 2022

Nieuw fonds moet starters met klein inkomen aan woning helpen

Nieuw fonds moet starters met klein inkomen aan woning helpen
Er komt een nieuw fonds voor met name starters op de woningmarkt. Vooralsnog heeft het kabinet beloofd om daarvoor € 40 miljoen beschikbaar te stellen. Stichtin ... Er komt een nieuw fonds voor met name starters op de woningmarkt. Vooralsnog heeft het kabinet beloofd om daarvoor € 40 miljoen beschikbaar te stellen. Stichting OpMaat, de initiatiefnemer van het Fonds, had om ruim het dubbele gevraagd.
wo 16 nov 2022

Grote verschillen tussen zorgpremie 2023

Grote verschillen tussen zorgpremie 2023
Alle zorgpremies voor de basisverzekering 2023 zijn inmiddels bekend. Zorgverzekeraars verhogen zonder uitzondering de premie vanwege de stijgende lonen en hogere kosten. Toch ... Alle zorgpremies voor de basisverzekering 2023 zijn inmiddels bekend. Zorgverzekeraars verhogen zonder uitzondering de premie vanwege de stijgende lonen en hogere kosten. Toch valt er veel te kiezen, zeker nu de collectiviteitskorting komt te vervallen.
ma 7 nov 2022

Daling huizenprijs zet door

Daling huizenprijs zet door
Hoewel er geen sprake is van een extreme daling, worden de huizenprijzen gestaag lager. In september met gemiddeld 0,7% ten opzichte van de maand ervoor. In augustus was dat p ... Hoewel er geen sprake is van een extreme daling, worden de huizenprijzen gestaag lager. In september met gemiddeld 0,7% ten opzichte van de maand ervoor. In augustus was dat percentage nog 0,1%.
wo 2 nov 2022

Hypotheekrente blijft doorstijgen

Hypotheekrente blijft doorstijgen
Waar er in het recente verleden maar geen einde leek te komen aan de daling van de hypotheekrente, lijkt nu het omgekeerde het geval. Ook afgelopen week is die bij veel aanbie ... Waar er in het recente verleden maar geen einde leek te komen aan de daling van de hypotheekrente, lijkt nu het omgekeerde het geval. Ook afgelopen week is die bij veel aanbieders weer omhoog gegaan.
di 25 okt 2022

Totale kosten elektrische auto lager dan die van benzine-auto

Totale kosten elektrische auto lager dan die van benzine-auto
Een gemiddelde elektrische auto is niet meer duurder dan een vergelijkbare auto die op benzine rijdt. Tenminste, als alle kosten worden meegeteld. Volgens berekeningen van de ... Een gemiddelde elektrische auto is niet meer duurder dan een vergelijkbare auto die op benzine rijdt. Tenminste, als alle kosten worden meegeteld. Volgens berekeningen van de ANWB is dat kantelpunt vorig jaar al bereikt.
ma 24 okt 2022

Meer stoken? Pas op voor schoorsteenbrand!

Meer stoken? Pas op voor schoorsteenbrand!
Met het oog op de hoge gasprijs hebben veel mensen die een houtkachel of open haard hebben hun voorraad brandhout aangevuld. Gaat u de komende maanden ook weer stoken? Zorg er ... Met het oog op de hoge gasprijs hebben veel mensen die een houtkachel of open haard hebben hun voorraad brandhout aangevuld. Gaat u de komende maanden ook weer stoken? Zorg er dan voor dat uw schoorsteen goed schoon is!
wo 19 okt 2022

NHG in 2023 flink omhoog

NHG in 2023 flink omhoog
De grens van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) gaat volgend jaar omhoog naar € 405.000. In 2022 is die grens nog € 355.000. Daarmee volgt de N ... De grens van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) gaat volgend jaar omhoog naar € 405.000. In 2022 is die grens nog € 355.000. Daarmee volgt de NHG de ontwikkelingen op de woningmarkt.
vr 7 okt 2022

Veel meer fietsen gestolen dan gedacht

Veel meer fietsen gestolen dan gedacht
Het aantal fietsen dat vorig jaar is gestolen, ligt veel hoger dan aanvankelijk gedacht. Volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het om z ... Het aantal fietsen dat vorig jaar is gestolen, ligt veel hoger dan aanvankelijk gedacht. Volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het om zo’n 735.000 diefstallen. Eerder was er nog sprake van 550.000 gestolen fietsen in 2021.
do 6 okt 2022

Rechtsbijstand: verzekeren of on demand?

Rechtsbijstand: verzekeren of on demand?
Een juridisch conflict met uw buren, werkgever of aannemer kan behoorlijk in de papieren lopen. In zo’n geval biedt een rechtsbijstandverzekering vaak uitkomst. ... Een juridisch conflict met uw buren, werkgever of aannemer kan behoorlijk in de papieren lopen. In zo’n geval biedt een rechtsbijstandverzekering vaak uitkomst.
ma 3 okt 2022

Energiebespaarlening zonder rente

Energiebespaarlening zonder rente
Is uw verzamelinkomen niet hoger dan € 45.014? Dan kunt u vanaf 1 november een Energiebespaarlening afsluiten waarover u geen rente hoeft te betalen. Het is é&eacu ... Is uw verzamelinkomen niet hoger dan € 45.014? Dan kunt u vanaf 1 november een Energiebespaarlening afsluiten waarover u geen rente hoeft te betalen. Het is één van de maatregelen die de overheid neemt om huiseigenaren te stimuleren om hun woning te verduurzamen.
do 29 sep 2022

Zowel variabele als vaste hypotheekrente weer omhoog

Zowel variabele als vaste hypotheekrente weer omhoog
Nadat de hypotheekrentes in augustus iets omlaag gingen, stijgt ze sinds het einde van die maand weer gestaag. Daarmee komt de gemiddelde hypotheekrente inmiddels bijna uit ...

Nadat de hypotheekrentes in augustus iets omlaag gingen, stijgt ze sinds het einde van die maand weer gestaag. Daarmee komt de gemiddelde hypotheekrente inmiddels bijna uit op het niveau van juli 2022.

wo 28 sep 2022

Zorgpremie 2023 bijna € 10 per maand duurder

Zorgpremie 2023 bijna € 10 per maand duurder
Traditioneel heeft DSW kort na Prinsjesdag als eerste zorgverzekeraar bekend gemaakt hoe hoog de premie van de basisverzekering in 2023 zal zijn. Die gaat met € 9,75 ... Traditioneel heeft DSW kort na Prinsjesdag als eerste zorgverzekeraar bekend gemaakt hoe hoog de premie van de basisverzekering in 2023 zal zijn. Die gaat met € 9,75 omhoog en bedraagt volgend jaar € 137,50 per verzekerde per maand.
di 27 sep 2022

Veel misverstanden over verzekeren smartphone

Veel misverstanden over verzekeren smartphone
Er blijven veel misverstanden bestaan over het verzekeren van mobiele telefoons. Zo denken vier op de tien Nederlanders onterecht dat dit alleen kan via een speciale telefoonv ... Er blijven veel misverstanden bestaan over het verzekeren van mobiele telefoons. Zo denken vier op de tien Nederlanders onterecht dat dit alleen kan via een speciale telefoonverzekering.Middelstestraat 98A
6004 BM Weert

Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top