Particulier nieuws

do 30 nov 2023

Wat is onderverzekering precies en wat zijn de gevolgen?

Wat is onderverzekering precies en wat zijn de gevolgen?
Lang niet iedereen weet precies wat onderverzekering is of wat de gevolgen ervan zijn. Onderverzekering ontstaat vaak onbewust, bijvoorbeeld doordat veranderingen niet bekend ... Lang niet iedereen weet precies wat onderverzekering is of wat de gevolgen ervan zijn. Onderverzekering ontstaat vaak onbewust, bijvoorbeeld doordat veranderingen niet bekend zijn bij de verzekeraar. Maar soms is er een andere oorzaak.
wo 29 nov 2023

Lenen weer duurder in 2024

Lenen weer duurder in 2024
Geld lenen en rood staan op een betaalrekening worden in 2024 weer duurder. Nu is de maximale rente nog 14%. Op 1 januari 2024 stijgt deze naar 15%. ... Geld lenen en rood staan op een betaalrekening worden in 2024 weer duurder. Nu is de maximale rente nog 14%. Op 1 januari 2024 stijgt deze naar 15%.
di 28 nov 2023

Woningmarkt: verkopen in de lift en iets hogere prijzen

Woningmarkt: verkopen in de lift en iets hogere prijzen
Het aantal huizen dat in oktober 2023 van eigenaar is gewisseld, ligt bijna 6% hoger dan een jaar geleden. Dat is opmerkelijk omdat het aantal verkopen in de afgelopen tw ... Het aantal huizen dat in oktober 2023 van eigenaar is gewisseld, ligt bijna 6% hoger dan een jaar geleden. Dat is opmerkelijk omdat het aantal verkopen in de afgelopen twee jaar bijna elke maand afnam.
ma 27 nov 2023

Minder woningbranden, meer schade

Minder woningbranden, meer schade
Het aantal woningbranden is vorig jaar opnieuw flink afgenomen. Kregen verzekeraars in 2021 nog 61.000 meldingen binnen, in 2022 waren dat er 56.000. Wel is het gemiddelde sch ... Het aantal woningbranden is vorig jaar opnieuw flink afgenomen. Kregen verzekeraars in 2021 nog 61.000 meldingen binnen, in 2022 waren dat er 56.000. Wel is het gemiddelde schadebedrag opgelopen van € 4.079 naar € 4.225.
do 23 nov 2023

AOW-leeftijd in 2029 niet omhoog

AOW-leeftijd in 2029 niet omhoog
De AOW-leeftijd gaat in 2029 niet omhoog ten opzichte van het jaar ervoor. Dat heeft minister Carola Schouten aan de Tweede Kamer laten weten. Daarmee krijgen mensen in 2029 e ... De AOW-leeftijd gaat in 2029 niet omhoog ten opzichte van het jaar ervoor. Dat heeft minister Carola Schouten aan de Tweede Kamer laten weten. Daarmee krijgen mensen in 2029 een AOW-uitkering vanaf het moment dat zij 67 jaar en drie maanden zijn.
ma 20 nov 2023

Premie zorgverzekering gemiddeld € 9 per maand omhoog

Premie zorgverzekering gemiddeld € 9 per maand omhoog
De premies voor 2024 van alle basis zorgverzekeringen zijn bekend. Gemiddeld gaan die met € 9 per maand omhoog naar ruim € 147. ... De premies voor 2024 van alle basis zorgverzekeringen zijn bekend. Gemiddeld gaan die met € 9 per maand omhoog naar ruim € 147.
do 16 nov 2023

Maximale hypotheek met NHG in 2024 naar € 435.000

Maximale hypotheek met NHG in 2024 naar € 435.000
De grens voor hypotheken met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) gaat op 1 januari 2024 opnieuw omhoog. Volgend jaar bedraagt de maximale lening € 435.000. Huizenkopers die de ... De grens voor hypotheken met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) gaat op 1 januari 2024 opnieuw omhoog. Volgend jaar bedraagt de maximale lening € 435.000. Huizenkopers die de woning willen verduurzamen, kunnen nog meer lenen.
ma 6 nov 2023

Stormseizoen begonnen, materiële schade valt mee

Stormseizoen begonnen, materiële schade valt mee
Met storm Ciarán, die ons land op 2 november her en der stevig schampte, is het stormseizoen in Nederland begonnen. Volgens een eerste schatting van Verbond van Verzeker ... Met storm Ciarán, die ons land op 2 november her en der stevig schampte, is het stormseizoen in Nederland begonnen. Volgens een eerste schatting van Verbond van Verzekeraars heeft Cairán voor € 15 miljoen schade aangericht.
do 2 nov 2023

Test wel of geen chemo na borstkanker in basispakket

Test wel of geen chemo na borstkanker in basispakket
Een test die voorspelt hoe groot de kans is dat (borst)kanker terugkeert, wordt opgenomen in het basispakket. Daardoor kunnen jaarlijks zo'n vijfhonderd vrouwen veilig afzien ... Een test die voorspelt hoe groot de kans is dat (borst)kanker terugkeert, wordt opgenomen in het basispakket. Daardoor kunnen jaarlijks zo'n vijfhonderd vrouwen veilig afzien van aanvullende chemotherapie.
wo 1 nov 2023

Studieschuld gaat anders meewegen bij hypotheekaanvraag

Studieschuld gaat anders meewegen bij hypotheekaanvraag
Oud-studenten met een studieschuld krijgen volgend jaar te maken met andere hypotheekregels. Nu kijkt de bank nog naar het feitelijke schuldbedrag. Vanaf 1 januari 2024 verand ... Oud-studenten met een studieschuld krijgen volgend jaar te maken met andere hypotheekregels. Nu kijkt de bank nog naar het feitelijke schuldbedrag. Vanaf 1 januari 2024 verandert dat en is het maandelijkse aflossingsbedrag leidend.
ma 30 okt 2023

Energielabel in 2024 van invloed op hoogte hypotheek

Energielabel in 2024 van invloed op hoogte hypotheek
Naast de waarde van het huis, uw inkomen en de hypotheekrente heeft ook het energielabel vanaf volgend jaar invloed op de maximale hypotheek die u kunt afsluiten. Hoe beter da ... Naast de waarde van het huis, uw inkomen en de hypotheekrente heeft ook het energielabel vanaf volgend jaar invloed op de maximale hypotheek die u kunt afsluiten. Hoe beter dat is, hoe meer u kunt lenen zonder extra voorwaarden.
do 26 okt 2023

E-mountainbike verzekeren: hier moet u op letten

E-mountainbike verzekeren: hier moet u op letten
Net zoals een mountainbike in veel opzichten niet te vergelijken is met een gewone fiets, is een e-mountainbike heel anders dan een gewone e-bike. Mede daardoor kunnen er ook ... Net zoals een mountainbike in veel opzichten niet te vergelijken is met een gewone fiets, is een e-mountainbike heel anders dan een gewone e-bike. Mede daardoor kunnen er ook verschillen zijn in de premie en voorwaarden van uw fietsverzekering.
do 19 okt 2023

Nederlanders schatten risico's cybercrime te laag in

Nederlanders schatten risico's cybercrime te laag in
Als het om online risico's gaat, hebben de meeste mensen in Nederland veel vertrouwen in hun eigen beoordelingsvermogen. Maar dat is onterecht, blijkt uit recente onderzoeksre ... Als het om online risico's gaat, hebben de meeste mensen in Nederland veel vertrouwen in hun eigen beoordelingsvermogen. Maar dat is onterecht, blijkt uit recente onderzoeksresultaten.
ma 9 okt 2023

Snellere afhandeling letselschade bij lichte verwondingen

Snellere afhandeling letselschade bij lichte verwondingen
Een letselschadeclaim indienen is vaak ingewikkeld en tijdrovend. Om daarin verandering te brengen, heeft brancheorganisatie Verbond van Verzekeraars een manier ontwikkeld waa ... Een letselschadeclaim indienen is vaak ingewikkeld en tijdrovend. Om daarin verandering te brengen, heeft brancheorganisatie Verbond van Verzekeraars een manier ontwikkeld waarmee dat in de meeste gevallen een stuk efficiënter en sneller kan.
za 7 okt 2023

Rechtsbijstandverzekering: waar moet u op letten?

Rechtsbijstandverzekering: waar moet u op letten?
Een rechtsbijstandverzekering voor particulieren biedt hulp bij juridische kwesties. Slechts één op de drie Nederlandse huishoudens heeft zo'n verzekering afgesl ... Een rechtsbijstandverzekering voor particulieren biedt hulp bij juridische kwesties. Slechts één op de drie Nederlandse huishoudens heeft zo'n verzekering afgesloten. Best weinig, als u bedenkt dat de jaarpremie ervan ongeveer gelijk is aan het uurtarief van een advocaat.
vr 6 okt 2023

Welke autoverzekering past het beste bij u?

Welke autoverzekering past het beste bij u?
De premies van autoverzekeringen stijgen al jaren omdat verzekeraars steeds hogere kosten hebben. Die berekenen ze weer door in de premies. Daardoor kan het interessant zijn o ... De premies van autoverzekeringen stijgen al jaren omdat verzekeraars steeds hogere kosten hebben. Die berekenen ze weer door in de premies. Daardoor kan het interessant zijn om weer eens kritisch naar de dekking van uw autoverzekering te kijken.
vr 6 okt 2023

Aantal hypotheekaanvragen gelijk ten opzichte van vorig kwartaal

Aantal hypotheekaanvragen gelijk ten opzichte van vorig kwartaal
Het aantal hypotheken dat in het derde kwartaal van 2023 is aangevraagd, ligt op hetzelfde niveau als in de drie maanden ervoor. Dat is opmerkelijk, omdat het derde kwartaal n ... Het aantal hypotheken dat in het derde kwartaal van 2023 is aangevraagd, ligt op hetzelfde niveau als in de drie maanden ervoor. Dat is opmerkelijk, omdat het derde kwartaal normaal gesproken een rustigere tijd is.
do 5 okt 2023

Wat doet de huizenprijs in 2024?

Wat doet de huizenprijs in 2024?
Met het stijgen van de hypotheekrente leek er een einde te zijn gekomen aan de oplopende huizenprijs. Toch lijkt die trend inmiddels al bijna weer gekeerd. Daardoor is de kans ... Met het stijgen van de hypotheekrente leek er een einde te zijn gekomen aan de oplopende huizenprijs. Toch lijkt die trend inmiddels al bijna weer gekeerd. Daardoor is de kans aanzienlijk dat een gemiddelde woning in 2024 weer duurder wordt.
do 28 sep 2023

ECB verhoogt rente en breekt records

ECB verhoogt rente en breekt records
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft voor de tiende keer in ruim een jaar tijd de belangrijkste rentes verhoogt. Die komen nu uit op 4%. Daarmee breekt de ECB twee records: n ... De Europese Centrale Bank (ECB) heeft voor de tiende keer in ruim een jaar tijd de belangrijkste rentes verhoogt. Die komen nu uit op 4%. Daarmee breekt de ECB twee records: nog nooit was de rente zo hoog en nooit eerder waren er tien renteverhogingen op rij.
vr 22 sep 2023

Tweede Kamer verbouwt voor € 4 miljard aan Miljoenennota

Tweede Kamer verbouwt voor € 4 miljard aan Miljoenennota
De Tweede Kamer heeft tijdens de Algemene Beschouwingen voor een ongekend bedrag aan veranderingen doorgevoerd in de rijksbegroting voor 2024. Het gaat onder andere om het min ... De Tweede Kamer heeft tijdens de Algemene Beschouwingen voor een ongekend bedrag aan veranderingen doorgevoerd in de rijksbegroting voor 2024. Het gaat onder andere om het minimumloon en belastingen op brandstof en energie. In totaal is daarmee een bedrag van zo'n € 4 miljard gemoeid.
wo 20 sep 2023

Miljoenennota: aandacht voor armoedebestrijding, koopkracht iets omhoog

Miljoenennota: aandacht voor armoedebestrijding, koopkracht iets omhoog
Naast de rijtoer, de hoedjesparade en Troonrede is het aanbieden van ' ...

Naast de rijtoer, de hoedjesparade en Troonrede is het aanbieden van 'het koffertje' met daarin de Rijksbegroting voor komend jaar natuurlijk een belangrijk onderdeel van Prinsjesdag. Maar als er een demissionair kabinet is, staat er in de Miljoenennota over het algemeen niet echt iets verrassends.

wo 20 sep 2023

Miljoenennota: gemiddeld 1,8% meer koopkracht dan in 2023

Miljoenennota: gemiddeld 1,8% meer koopkracht dan in 2023
Net als vorig jaar is het bestrijden van de teruglopende koopkracht een belangrijk onderwerp van de Miljoenennota ... Net als vorig jaar is het bestrijden van de teruglopende koopkracht een belangrijk onderwerp van de Miljoenennota 2024. Volgens de berekeningen gaat de gemiddelde Nederlander er volgend jaar 1,8% op vooruit.
wo 20 sep 2023

Miljoenennota: zorgpremie stijgt verder in 2024

Miljoenennota: zorgpremie stijgt verder in 2024
De zorgpremie gaat in 2024 waarschijnlijk opnieuw flink omhoog. Maar i ...

De zorgpremie gaat in 2024 waarschijnlijk opnieuw flink omhoog. Maar in tegenstelling tot vorig jaar geldt dit niet voor de zorgtoeslag.

wo 20 sep 2023

Miljoenennota: woonlasten in 2024

Miljoenennota: woonlasten in 2024
Woonlasten vormen hoogstwaarschijnlijk het grootste deel van uw vaste ...

Woonlasten vormen hoogstwaarschijnlijk het grootste deel van uw vaste lasten. Naast huur of hypotheek vallen daar ook belastingen en energiekosten onder.

do 7 sep 2023

Bijna half miljoen Nederlanders heeft geen inboedelverzekering

Bijna half miljoen Nederlanders heeft geen inboedelverzekering
Van alle Nederlandse huishoudens heeft ruim 94% een inboedelverzekering. Dat klinkt goed, maar het betekent ook dat bijna een half miljoen huishoudens géén inboe ... Van alle Nederlandse huishoudens heeft ruim 94% een inboedelverzekering. Dat klinkt goed, maar het betekent ook dat bijna een half miljoen huishoudens géén inboedelverzekering hebben.
di 5 sep 2023

Is de inflatie in augustus echt zo laag?

Is de inflatie in augustus echt zo laag?
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedroeg de inflatie in Nederland afgelopen augustus slechts 3%. Sinds september 2021 was dit cijfer niet zo laag. Maar er ... Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedroeg de inflatie in Nederland afgelopen augustus slechts 3%. Sinds september 2021 was dit cijfer niet zo laag. Maar er zit en addertje onder het gras.
ma 4 sep 2023

Minder risico op restschuld hypotheek

Minder risico op restschuld hypotheek
Het aantal huiseigenaren met risico op een restschuld na de verkoop van hun huis, is flink gedaald. Het gaat dan specifiek om woningbezitters die in het verleden een aflossing ... Het aantal huiseigenaren met risico op een restschuld na de verkoop van hun huis, is flink gedaald. Het gaat dan specifiek om woningbezitters die in het verleden een aflossingsvrije hypotheek hebben afgesloten. Dat heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bekend gemaakt.
do 31 aug 2023

Leennormen persoonlijke lening aangepast

Leennormen persoonlijke lening aangepast
Zoals elk jaar heeft de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) eind juni de nieuwe leennormen voor het komende jaar vastgesteld. Consumenten die een pers ... Zoals elk jaar heeft de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) eind juni de nieuwe leennormen voor het komende jaar vastgesteld. Consumenten die een persoonlijke lening willen afsluiten, hebben hier vanaf september mee te maken.
do 24 aug 2023

Huizen iets duurder maar nog altijd goedkoper dan een jaar geleden

Huizen iets duurder maar nog altijd goedkoper dan een jaar geleden
De huizenprijs is afgelopen juli iets gestegen ten opzicht van de maand ervoor. Toch zijn koopwoningen gemiddeld nog een stuk goedkoper dan een jaar geleden. ... De huizenprijs is afgelopen juli iets gestegen ten opzicht van de maand ervoor. Toch zijn koopwoningen gemiddeld nog een stuk goedkoper dan een jaar geleden.
di 22 aug 2023

Grote verschillen tussen autoverzekeringen in uitkering bij total loss

Grote verschillen tussen autoverzekeringen in uitkering bij total loss
Er zijn vaak grote verschillen tussen de voorwaarden en dekkingen van autoverzekeringen. Dat geldt zeker als het gaat om de uitkering van allrisk autoverzekeringen wanneer uw ... Er zijn vaak grote verschillen tussen de voorwaarden en dekkingen van autoverzekeringen. Dat geldt zeker als het gaat om de uitkering van allrisk autoverzekeringen wanneer uw (bijna) nieuwe auto na een ongeval total loss wordt verklaard.
ma 7 aug 2023

Duurzaam moet norm worden bij schadeherstel

Duurzaam moet norm worden bij schadeherstel
Niet het vervangen van beschadigde goederen maar het duurzaam herstellen ervan moet in de nabije toekomst de norm worden. Als het aan de initiatiefnemers ligt, zou dit eind vo ... Niet het vervangen van beschadigde goederen maar het duurzaam herstellen ervan moet in de nabije toekomst de norm worden. Als het aan de initiatiefnemers ligt, zou dit eind volgend jaar al gemeengoed moeten zijn.
do 3 aug 2023

Huis kopen: wel of geen ontbindende voorwaarden?

Huis kopen: wel of geen ontbindende voorwaarden?
Ongeveer één op de zeven huizenkopers is niet van plan om ontbindende voorwaarden te stellen bij het bieden op een woning. En bijna de helft zou overwegen om deze te laten v ... Ongeveer één op de zeven huizenkopers is niet van plan om ontbindende voorwaarden te stellen bij het bieden op een woning. En bijna de helft zou overwegen om deze te laten vallen als de verkoper dat vraagt.
ma 31 jul 2023

Meer dodelijke fietsongelukken, roep om helmplicht wordt sterker

Meer dodelijke fietsongelukken, roep om helmplicht wordt sterker
Het aantal ernstige fietsongelukken neemt toe. In 2022 zijn in Nederland 291 fietsers om het leven gekomen in het verkeer, 84 meer dan in het jaar ervoor. Mede daardoor gaan e ... Het aantal ernstige fietsongelukken neemt toe. In 2022 zijn in Nederland 291 fietsers om het leven gekomen in het verkeer, 84 meer dan in het jaar ervoor. Mede daardoor gaan er steeds meer stemmen op om de fietshelm te verplichten.
do 27 jul 2023

Meer huiseigenaren financieren energiebesparende maatregelen met NHG

Meer huiseigenaren financieren energiebesparende maatregelen met NHG
Steeds meer huizenkopers die een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) hebben, nemen daarin een bedrag op om hun huis energiezuiniger te maken. De groei va ... Steeds meer huizenkopers die een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) hebben, nemen daarin een bedrag op om hun huis energiezuiniger te maken. De groei van die groep steeg vorig jaar met maar liefst 31%.
ma 24 jul 2023

Inboedelverzekering is goedkoper geworden

Inboedelverzekering is goedkoper geworden
Goed nieuws in dure tijden: in de afgelopen vijf jaar zijn veel inboedelverzekeringen goedkoper geworden. Dat concludeert onafhankelijk bureau MoneyView op basis van eigen ond ... Goed nieuws in dure tijden: in de afgelopen vijf jaar zijn veel inboedelverzekeringen goedkoper geworden. Dat concludeert onafhankelijk bureau MoneyView op basis van eigen onderzoek.
do 20 jul 2023

Meer starters, hogere hypotheekrente en langer krapte op de huizenmarkt

Meer starters, hogere hypotheekrente en langer krapte op de huizenmarkt
Er was de afgelopen weken opvallend veel en divers woonnieuws. We hebben de belangrijkste nieuwtjes voor u samengevat in dit bericht. ... Er was de afgelopen weken opvallend veel en divers woonnieuws. We hebben de belangrijkste nieuwtjes voor u samengevat in dit bericht.
ma 10 jul 2023

Lenen en rood staan weer duurder

Lenen en rood staan weer duurder
De maximale vergoeding die kredietverstrekkers mogen berekenen over leningen is per 1 juli verder omhoog gegaan. Sinds die datum bedraagt de leenrente tot wel 14%. Daarmee is ... De maximale vergoeding die kredietverstrekkers mogen berekenen over leningen is per 1 juli verder omhoog gegaan. Sinds die datum bedraagt de leenrente tot wel 14%. Daarmee is lenen weer een stuk duurder geworden.
vr 7 jul 2023

Ongeluk in het buitenland? Dit moet u doen!

Ongeluk in het buitenland? Dit moet u doen!
Een autovakantie geeft u de vrijheid om te gaan waar u wilt. Maar ook in het buitenland kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Mocht het u gebeuren, dan hebben we enkele ... Een autovakantie geeft u de vrijheid om te gaan waar u wilt. Maar ook in het buitenland kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Mocht het u gebeuren, dan hebben we enkele nuttige tips voor u.
do 6 jul 2023

Populariteit vouwwagen neemt toe

Populariteit vouwwagen neemt toe
Het aantal vouwwagens in Nederland neemt in hoog tempo toe. Vorig jaar zijn er bijna 3.200 nieuwe tenttrailers verkocht, zo laat de vereniging Kampeer en Caravan&nbs ... Het aantal vouwwagens in Nederland neemt in hoog tempo toe. Vorig jaar zijn er bijna 3.200 nieuwe tenttrailers verkocht, zo laat de vereniging Kampeer en Caravan Industrie (KCI) weten. Daarmee is het totaal aantal vouwwagens in Nederland gestegen tot boven de 100.000.
do 6 jul 2023

Huizenprijs stabiel, wel daling ten opzichte van vorig jaar

Huizenprijs stabiel, wel daling ten opzichte van vorig jaar
De prijzen op de huizenmarkt lijken te stabiliseren. In mei van dit jaar kostte het gemiddelde koophuis ongeveer evenveel als een maand eerder. Ten opzicht van mei 2022 is er ... De prijzen op de huizenmarkt lijken te stabiliseren. In mei van dit jaar kostte het gemiddelde koophuis ongeveer evenveel als een maand eerder. Ten opzicht van mei 2022 is er wel sprake van een prijsdaling.
di 4 jul 2023

Op vakantie? Vergeet uw groene kaart niet!

Op vakantie? Vergeet uw groene kaart niet!
Als u met de auto over de grens gaat, is het altijd verstandig om uw internationale verzekeringsbewijs – beter bekend onder de naam groene kaart – mee te nemen. St ... Als u met de auto over de grens gaat, is het altijd verstandig om uw internationale verzekeringsbewijs – beter bekend onder de naam groene kaart – mee te nemen. Sterker nog: als u dat niet doet, bent u in sommige landen niet verzekerd!
do 29 jun 2023

Kabinet verdubbelt leenbedrag renteloze duurzaamheidslening

Kabinet verdubbelt leenbedrag renteloze duurzaamheidslening
Goed nieuws voor huishoudens met een koophuis die wel willen verduurzamen maar dat om financiële redenen niet kunnen. De renteloze lening die zij hiervoor kunnen afsluite ... Goed nieuws voor huishoudens met een koophuis die wel willen verduurzamen maar dat om financiële redenen niet kunnen. De renteloze lening die zij hiervoor kunnen afsluiten, wordt namelijk verhoogd van € 5.000 naar € 10.000.
ma 12 jun 2023

Geen dekking voor schade tijdens dagje uit in eigen land

Geen dekking voor schade tijdens dagje uit in eigen land
Wat neemt u allemaal mee als u een dagje naar een pretpark, de dierentuin of een museum gaat? Waarschijnlijk is de waarde van die spullen hoger dan u zich realiseert. Maar ...

Wat neemt u allemaal mee als u een dagje naar een pretpark, de dierentuin of een museum gaat? Waarschijnlijk is de waarde van die spullen hoger dan u zich realiseert. Maar wat nu als uw portemonnee wordt gestolen of uw camera kapot valt? Bent u dan wel verzekerd?

ma 12 jun 2023

Gemiddelde hypotheekrente al maanden stabiel

Gemiddelde hypotheekrente al maanden stabiel
Nadat een flinke stijging in 2022 is de hypotheekrente in de eerste maanden van dit jaar opmerkelijk stabiel. Voor een hypotheek met NHG en een rentevaste periode van tien jaa ... Nadat een flinke stijging in 2022 is de hypotheekrente in de eerste maanden van dit jaar opmerkelijk stabiel. Voor een hypotheek met NHG en een rentevaste periode van tien jaar bedraagt die momenteel zo'n 4%.
vr 9 jun 2023

Autoverzekeringen weer flink duurder

Autoverzekeringen weer flink duurder
Ook autoverzekeringen zijn in het afgelopen half jaar flink duurder geworden. Gemiddeld betalen autobezitters per maand tussen de vijf en zeven euro meer verzekeringspremie da ... Ook autoverzekeringen zijn in het afgelopen half jaar flink duurder geworden. Gemiddeld betalen autobezitters per maand tussen de vijf en zeven euro meer verzekeringspremie dan in de eerste helft van 2022.
ma 5 jun 2023

Huizenprijs in april verder gedaald

Huizenprijs in april verder gedaald
De huizenprijzen zijn in de afgelopen maand weer verder gedaald. Ten opzichte van een jaar geleden kostte een huis in april 2023 bijna 4,5% minder. Daarmee komt de gemiddelde ... De huizenprijzen zijn in de afgelopen maand weer verder gedaald. Ten opzichte van een jaar geleden kostte een huis in april 2023 bijna 4,5% minder. Daarmee komt de gemiddelde huizenprijs uit op € 401.374.
do 1 jun 2023

Caravanverzekering: de ene is de andere niet

Caravanverzekering: de ene is de andere niet
Heeft u een caravan of bent u van plan er binnenkort één te kopen? Dan wilt u uw vakantiehuis op wielen natuurlijk ook goed verzekeren. Maar de ene caravanverzek ... Heeft u een caravan of bent u van plan er binnenkort één te kopen? Dan wilt u uw vakantiehuis op wielen natuurlijk ook goed verzekeren. Maar de ene caravanverzekering is de andere niet...
do 25 mei 2023

Wat doet u dit jaar met uw vakantiegeld?

Wat doet u dit jaar met uw vakantiegeld?
Veel Nederlanders krijgen eind mei vakantiegeld op hun bankrekening gestort. Maar lang niet iedereen kiest ervoor om het uit te geven aan een reisje. Weet u al waaraan u het d ... Veel Nederlanders krijgen eind mei vakantiegeld op hun bankrekening gestort. Maar lang niet iedereen kiest ervoor om het uit te geven aan een reisje. Weet u al waaraan u het dit jaar gaat besteden?
ma 8 mei 2023

Omslag op huizenmarkt is een feit

Omslag op huizenmarkt is een feit
Er is in korte tijd veel verandert op de markt voor koopwoningen. In het meest recente kwartaalbericht heeft makelaarsvereniging NVM de belangrijkste ontwikkelingen van de afg ... Er is in korte tijd veel verandert op de markt voor koopwoningen. In het meest recente kwartaalbericht heeft makelaarsvereniging NVM de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen maanden op een rij gezet.
wo 3 mei 2023

Prijsdaling koophuizen valt vooralsnog mee

Prijsdaling koophuizen valt vooralsnog mee
Bestaande koopwoningen waren in het eerste kwartaal van 2023 gemiddeld 0,7% goedkoper dan in dezelfde periode in 2022. Ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar daa ... Bestaande koopwoningen waren in het eerste kwartaal van 2023 gemiddeld 0,7% goedkoper dan in dezelfde periode in 2022. Ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar daalden de prijzen met gemiddeld 1,6%.Middelstestraat 98A
6004 BM Weert

Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top